Frasiga sparrispaket med morötter

Serverar: 4 portioner

Så god att det inte går att sluta äta! Välj gärna väl rökt skinka.

Ingredienser

  • 450 g grön sparris
  • Vatten
  • Isvatten
  • 250 g morötter
  • ½-1 dl slätbladig persilja, finhackad
  • ½-1 dl gräslök, finhackad
  • 70 g gruyéreost, finriven
  • 3 dl créme fraiche
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g smör
  • 4 filodegsark
  • 4 msk ströbröd
  • 4 skivor rökt skinka
  • Servering
  • Eventuellt sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skala sparrisen och skär bort den trådiga änden. Koka sparrisen i 2 minuter, ta upp ur vattnet, låt kallna i isvatten. Låt rinna av och skär i 4 cm stora bitar.
    3. Skala morötterna och skär i tunna skivor med osthyvel. Blanda örter, ost, créme fraiche, ägg och äggula. Smaka av med salt och peppar. Rör i morötterna och sparrisen. Smält smöret.
    4. Bred ut ett filodegsark och pensla på smöret. Lägg på ett andra lager filodeg och pensla på smält smör på det. Strö över hälften av ströbrödet. Bred ut hälften av röran, lämna 4 cm av kanten kvar runt om. Täck med 2 skivor skinka. Rulla ihop degen från en sida till ett litet paket, vik in ändarna under paketet. Pensla lite smör på den. Gör likadant med ett paket till, med resterande ingredienser.
    5. Grädda längst ner i ugnen i ca 40-45 minuter tills den är gyllene och frasig. Servera paketen gärna med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben