Frasses franskbröd

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Bra, brukar lyckas

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker (för jäsningen)
  • 12 dl mjöl till en smidig deg
  • + lite mera mjöl till utbakning
  • Instruktioner

    Ljumma vätskorna. Tillsätt olja, jäst ,socker och salt. Arbeta ihop till en smidig deg, gärna i maskin. Jäs under duk 40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till tre långfranska.Lägg dem på plåt och jäs igen 30 min. Skär med vass kniv ett par snitt på längden. Pensla med vatten. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben