French Toast med kardemummadoftande fikon- och hallonkompott
Serverar: 4 portioner
En spännande enkel efterrätt
Ingredienser
4 färska fikon
2 dl frysta hallon
Finrivet skal och saft av ½ limefrukt
1 dl florsocker
2 tsk malen kardemumma
4 skivor vitt rostbröd
1 ägg
1 krm salt
1 dl Mjölk
2 msk Svenskt Smör
1½ dl Vispgrädde
Instruktioner
Börja med kompotten. Rör hallonen med en sked tills de är finfördelade. Tillsätt limesaft, limeskal, 2 msk florsocker och kardemumma. Skär fikonen i klyftor rör ner i kompotten.
Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Hetta upp en stekpanna med smör. Vänd bröden i äggblandningen och stek dem gyllene på båda sidorna.
Servera toasten med fruktkompott, lättvispad grädde och sikta över florsocker. Dekorera gärna med citronmeliss.