French Toast med kardemummadoftande fikon- och hallonkompott

Serverar: 4 portioner

En spännande enkel efterrätt

Ingredienser

  • 4 färska fikon
  • 2 dl frysta hallon
  • Finrivet skal och saft av ½ limefrukt
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 4 skivor vitt rostbröd
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 dl Mjölk
  • 2 msk Svenskt Smör
  • 1½ dl Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Börja med kompotten. Rör hallonen med en sked tills de är finfördelade. Tillsätt limesaft, limeskal, 2 msk florsocker och kardemumma. Skär fikonen i klyftor rör ner i kompotten.
    2. Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Hetta upp en stekpanna med smör. Vänd bröden i äggblandningen och stek dem gyllene på båda sidorna.
    3. Servera toasten med fruktkompott, lättvispad grädde och sikta över florsocker. Dekorera gärna med citronmeliss.

    Liknande recept

    3
    10 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben