Frestande räkgryta

Serverar: 4-5 portioner

Skaldjursgryta är jättegott det med.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 4 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • ca 200 g champinjoner på burk
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 2 dl svampspad
  • 5 msk chilisås
  • 2 msk tomatpuré
  • ca 750 g räkor
  • Instruktioner

    Strimla paprikorna. Smält smöret i en gryta med låga kanter. Rör ner curry och paprikapulver och svamp och låt fräsa en stund. Lägg i de strimlade paprikorna. Strö över vetemjöl under omrörning. Tillsätt grädde och svampspad. Smaksätt med 4 msk chilisås av ketchuptyp och 2 msk tomatpuré. Rör ner chilisås och tomatpurén. Låt koka på svag värme under lock i 10 minuter. Skala under tiden 3/4 kg räkor. Smaka av med salt men tänk på att räkorna också har sälta. Lägg i räkorna strax före serveringen så att de hinner bli genomvarma utan att koka. Bjud ris och grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben