Fridas kringlor

Serverar: 100 portioner

Gammeldags fina potatismjölkringlor. Receptet har gått i arv i flera generationer.

Ingredienser

  • 200 gr smör
  • 125 gr socker
  • 1 ägg
  • 1½ dl grädde
  • 4 dl potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg och sedan grädden omväxlande med de båda mjölsorterna blandat med bikarbonaten.
    2. Låt degen vila kallt.
    3. Rulla ut till mycket smala längder, som formas till kringlor på bakpapperklädd plåt.
    4. Grädda i 175-200º tills kringlorna har ljus färg, 10-15min.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben