Frisk lime- och kokoscheesecake

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Lika gott en varm sommardag som en mysig vinterkväll

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 400 g philadelphiaost
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 10 bragokex
  • 1 msk pressad lime
  • Skal från 2 lime
  • Instruktioner

    1. Smula ner kexen så att de täcker botten på formen.
    2. Separera äggula och äggvita och lägg i två separata skålar. Vispa äggulorna och socker pösigt.
    3. Blanda med gaffel osten, kokos, limeskal, limesaft och vaniljsocker och rör sedan samman med äggulorna och sockret.
    4. Vispa grädden och rör försiktigt ner den i smeten. Vispa äggvitorna hårt (som vid maräng) och rör ner försiktigt i smeten.
    5. Häll smeten i formen och låt stå i frysen över natten. Ta fram ca en timme innan servering dagen därpå eller senare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben