Frisk lime- och kokoscheesecake
Serverar:
4-6 portioner
Tid:
30 minuter
Lika gott en varm sommardag som en mysig vinterkväll
Ingredienser
4 ägg
1 dl strösocker
1 dl kokosflingor
400 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
10 bragokex
1 msk pressad lime
Skal från 2 lime
Instruktioner
Smula ner kexen så att de täcker botten på formen.
Separera äggula och äggvita och lägg i två separata skålar. Vispa äggulorna och socker pösigt.
Blanda med gaffel osten, kokos, limeskal, limesaft och vaniljsocker och rör sedan samman med äggulorna och sockret.
Vispa grädden och rör försiktigt ner den i smeten. Vispa äggvitorna hårt (som vid maräng) och rör ner försiktigt i smeten.
Häll smeten i formen och låt stå i frysen över natten. Ta fram ca en timme innan servering dagen därpå eller senare.
Liknande recept
Frisk vinbärspaj
3.6
30 min
6
5
Lime- och vaniljmarinerade hallon
5
4
2
Papadums med lime- och mangoyoghurtdip
4
1
Lime- och jordgubbsglass
3.5
30 min
2-3
Frisk verandadrink
4.5
1
4
Frisk potatissallad
1 h
16
Frisk ruccolasås
10 min
4
1
Lime- och korianderaioli
3
10 min
4
2
Frisk efterrätt med pepparkakor.
2 h
1
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!