Friskislimpa för bakmaskin

Serverar: 1 portioner

Nyttigt bröd för bakmaskinen

Ingredienser

  • 1,5 tsk torrjäst
  • 0,5 dl krossat linfrö
  • 8 dl rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 3 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Häll i torrjästen så att den hamnar längs degskålens kant. Det är viktigt att jästen inte kommer i kontakt med degvätskan förrän knådningen påbörjats.
    2. Tillsätt linfrön, rågsikt, salt och olja.
    3. Till sist häller man i vattnet och väljer program på bakmaskinen.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    famsallstrom 9 september 2008

    Jätte gott! Blev ett mycket fint bröd.

    Tuje 22 januari 2009

    Mums! Enkelt och gott!!

    vapea 12 november 2010

    Hej ! Är det normal programmet som ska köras ? =)

    Lillan_06 11 januari 2011

    Supergott bröd och så enkelt! Det blir så högt och fint. Haft svårt att lyckas med bröd i maskinen tidigare. Har gjort det flera ggr senaste veckorna. Barnen frågar efter brödet, vill inte äta ngt annat bröd nu. Varierar och lägger i solrosfrön och valnötter ibland. Tack för ett bra recept!

    Bagargumman 2 april 2011

    Väldigt gott. När jag provade andra gången la jag i lite russin och brödkryddor och det passade jättebra.

    Djbm 1 februari 2013

    Fick inte till det riktigt med basprogrammet. Ska prova grov nästa gång.

    Bengt-Åke Andersson 7 oktober 2023

    Krossade linfrö Varning !!!! bildar vätecyanid i kroppen https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/notter-och-froer/linfro

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben