Frittata med kronärtskocka

Serverar: 2-3 portioner

Omelett och frittata är praktisk buffé-, lunch- och picknickmat. Eftersom jag älskar kronärtskocka testade jag att göra frittatan på sådana, men andra grönsaker funkar förstås också fint!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2-3 färska kronärtskockor
  • eller 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Örter efter smak
  • Vitlök om man vill
  • Instruktioner

    Rensa de färska skockorna så att du bara har hjärtat kvar, och skär i rejäla bitar. Stek bitarna mjuka på medelhögvärme i ca hälften av oljan. Använder du burkskockor ska du skölja dem, låta dem rinna av ordentligt, gärna t.o.m klappa dem torra med hushållspapper och sedan steka dem snabbt på hög värme. Använder du vitlök ska den finhckas och stekas med. Låt skockorna svalna. Vispa äggen, salta och blanda med de avsvalnade grönsakerna och ev. örter. Häll resten av oljan i pannan och häll i äggsmeten. Grädda på medelvärme och lyft lite då och då för att det ska stelna. När frittatan är nästan stel vänder du den med en tallrik och steker en liten stund på andra sidan också. Mal över svartpeppar. Servera genast eller avsvalnad med bröd och sallad till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben