Fritterade risbollar

Serverar: 4 portioner

Gott annorlunda och billigt

Ingredienser

  • 3½ dl rundkornigt ris
  • 100 g mager lagrad ost av herrgårdstyp
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g skalade räkor
  • ½ knippe dill
  • 3 ägg
  • ströbröd
  • 1 nypa kajennpeppar
  • salt
  • olja att fritera i och hushållspapper för avrinning
  • Instruktioner

    Koka riset enligt anvisningar på förpackningen låt rinna av i en nätsil och kyl ner helt och hållet riv osten skala lök och vitlök och hacka fint hacka räkorna fint även dillen ska hackas lägg i en skål och blanda ner riset separera 2 av äggen och rör ner gulorna plus 1 helt ägg tillsätt så mycket sröbröd så smeten blir fast och formbar smaka av med peppar o salt hetta upp oljan i en frityrpanna rulla små kulor av rissmeten vispa sönder äggvitorna i en tallrik och häll ströbröd i en annan doppa risbollarna först i äggvitan sedan i sröbrödet fritera bollarna gyllenbruna i den heta oljan låt dom sedan rinna av och servara dem ljumma servera en god sallad till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben