Fröknäcke med fänkål

Serverar: 1 portioner

Superenkelt, minimalt med kladd och med massor av smaker! Smaksätt med kummin, fänkål, rosmarin eller det du tycker bäst om - för min del betyder det fänkål! Glutenfritt.

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl ljusa sesamfrön
  • ½ dl svarta sesamfrön
  • 1 tsk rostade mortlade fänkålsfrön
  • ½ dl linfrön
  • ½ tsk salt
  • ½ dl olivolja
  • 2½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke och häll över 2½ dl kokande vatten. Rör om. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper över smeten och bred ut den med händerna eller en kavel. Skär rutor om du vill och strö över lite flingsalt.
    3. Grädda i drygt 90 minuter eller tills det torkat helt. Bryt i bitar och förvara torrt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben