Fromage blanc med apelsin

Serverar: 6 portioner

Fransk fromage blanc är en ljuvlig färskost som ofta serveras som dessert. Här en fluffig svensk variant av kvarg med apelsin och honung.

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 2 blodapelsiner
  • 2 msk apelsinlikör (kan utgå)
  • 2 msk flytande honung
  • Fromage blanc
  • 1½ dl vispgrädde
  • 4½ dl avrunnen kvarg, 10 %
  • 4 msk florsocker
  • Garnering
  • 12 halverade jordgubbar
  • 1 msk hackade pistaschnötter
  • Instruktioner

    1. Skala apelsinerna och blodapelsinerna med kniv och skär bort den vita hinnan. Filea apelsinerna genom att skära ut klyftorna. Dela klyftorna i bitar och lägg dem i en skål. Häll över likör och honung och ställ åt sidan.
    2. Vispa grädden hårt i en skål. Vispa den avrunna kvargen och florsocker fluffig med elvisp i en annan skål. Vänd ner grädden i kvargen.
    3. Ta upp apelsinerna med hålslev och blanda ner dem i kvargen och grädden. Rör i likörspadet från apelsinerna lite i taget. Rör 3-4 minuter till en fluffig och mjuk konsistens. Fördela i portionsglas, garnera med jordgubbar och strö över pistaschnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben