Fromagetårta med rabarber

Serverar: 10 portioner

Bedårande och sommarfin är denna tårta! Knaprig botten, len rabarbermousse och som toppas med härliga bär.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g cantuccini (biscottiskorpor)
  • 100 g smör
  • Fromage
  • 500 g ansad rabarber
  • 3 dl socker
  • Saft från ½ citron
  • 8 gelatinblad
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl finhackad sötmandel
  • Topping
  • 250 g jordgubbar
  • 250 g hallon
  • Instruktioner

    1. Krossa biscottin fint i en matberedare. Smält smöret och tillsätt medan du mixar. Fördela i en form med löstagbar kant, 22-24 cm i diameter. Ställ den i kylen ca 20 minuter.
    2. Skär rabarbern i skivor. Blanda med socker och citron i en kastrull. Sjud under lock på svag värme tills rabarbern mjuknat. Låt svalna.
    3. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter. Vispa grädden fast och vänd ner rabarber och finhackad mandel. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Häll lite av rabarbergrädden i gelatinet och blanda sedan med resten av rabarbergrädden.
    4. Fördela fromagen ovanpå biscottibottnen. Låt stå kallt 2-3 timmar tills den stelnat. Rensa bären och fördela dem över fromagen vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben