Frossarens chokladdröm

En god tårta som faller alla chokladälskare i smaken.

Ingredienser

  • Kaka
  • 4 stora ägg
  • 1 ½ dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 150 g riven mandelmassa
  • 150 g grovhackad mörk blockchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk marmelad utan skal
  • ev. 2 msk apelsinlikör
  • Garnering
  • 3-4 dl vispgrädde
  • 2 kiwi
  • 1 liten klase blå vindruvor
  • 1 burk mandariner
  • 3 rutor mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser och häll smeten i en smord form med avtagbar botten. Klä gärna formen med ugnsfolie.
    2. Grädda kakan 20-25 minuter i 175 grader mitt i ugnen. Se om den är färdig genom att sticka en provnål i den, det ska inte fastna smet på den.
    3. När kakan är färdiggräddad och har svalnat, dela den i två delar så att det blir två bottnar.
    4. Blanda ingredienserna till fyllningen och bred den mellan de två bottnarna.
    5. Vispa grädden och bred över tårtan. Skiva kiwi och vindruvor och lägg på grädden tillsammans med mandarinklyftorna. Smält blockchokladen i vattenbad och ringla den på ett bakplåtspapper. Bryt chokladen i mindre bitar när den har stelnat och ställ ner bitarna i grädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben