Karibisk chokladdröm

Serverar: 10 portioner

Tid: 4 timmar 35 minuter

Härligt god kaka som förknippas med karibien

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 1 knivsudd salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal från 1 tvättad lime
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad
  • 100 g riven kokos
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 °. Klä en långpanna, ca. 25x35 cm, med bakplåtpapper.
    2. Smält smöret och choklden i en kastrull. Låt svalna.
    3. Vispa ägg, socker salt och vaniljsocker vitt och pösigt. Riv skalet från limen och blanda med äggsmeten. Vänd ner chokladsmöret. Sikta i mjölet blandat med bakpulvret och rör ihop med smeten.
    4. Fyll formen. Hacka den vita chokladen och strö över tillsammans med den rivna kokosen och mandelspån.
    5. Baka mitt i ugnen i 25 min. Låt kakan svalna och kyl den sedan fram till serveringen. Vispad grädde är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben