Frukostmuffins med äpple

Serverar: 6 portioner

Havremuffins innehåller mycket fibrer och passar bra till frukost.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl havrekli
  • 3 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 150 g smält smör eller flytande margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1-2 skalade och klyftade äpplen
  • 2 msk kanel blandat med 3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en skål och ställ åt sidan. Vispa äggen ordentligt och blanda i mjölk och smör. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen. Rör om tills allt är blandat.
    2. Klicka i smeten nästan upp till kanten av de smorda muffinsformarna, vänd äppelklyftorna i socker och kanel blandningen och tryck ner minst 2 klyftor i varje muffins.
    3. Grädda i 25-30 minuter i 180 grader för stora muffins och något kortare tid för små.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Claesdotter 21 november 2010

    Supergoda! Inte alls så torra som frukostmuffins kan bli ibland. Senaste satsen jag hade jag även i en tsk vanlijsocker och gräddade dem någon minut mindre än angivet. Supergott och härligt saftiga!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben