Frukostomelett med spenat och hollandaisesås

Serverar: 1 portioner

Tid: 15 minuter

En god men inte fullt så nyttig frukostomelett som jag lärde mig i USA, som gör att man håller sig mätt i flera timmar framöver. Perfekt frukost som jag brukar pyssla med om det finns tillräckligt med tid innan en tenta eller liknande.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 msk grädde eller mjölk
  • Ca 1 dl hackad fryst spenat (tinad)
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl riven mild ost
  • 1 tomat, hackad
  • 1 msk färdig kall hollandaisesås av god kvalité (inga pulversåser)
  • Rostad toast
  • Instruktioner

    Knäck äggen i en skål och häll i grädden, salta och peppra. Vispa sen samman äggen och grädden försiktigt precis så att äggulorna går sönder. Rör sedan ner den hackade spenaten i äggröran. Häll sedan ner omeletten i en stekpanna på medelvärme med smör i. Se till att sprida ut äggsmeten jämnt i pannan och sänk värmen så att den inte bränns vid. Det ska helst inte bli någon stekyta över huvudtaget. Gör gärna små hål i smeten emellanåt, då stelnar äggsmeten snabbare. Strö över osten när äggsmeten börjat stelna och försök sedan vika den eller liknande, antingen i pannan eller på en tallrik, det spelar egentligen ingen roll hur den ser ut, huvudsaken är att den smakar väl. När du har omeletten på tallriken brer du ut hollandaisesåsen över omeletten och strör sedan på den hackade tomaten. Om du vill kan du äta omeletten med en skiva rostad toast, men man behöver egentligen ingenting till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben