Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Serverar: 4 portioner

Ett väldigt gott och nytänkande tillbehör på julbordet. Eller varför inte servera den som en vegetarisk sallad. Matig, nyttig och supergod!

Ingredienser

  • 3 dl kamutvete
  • 2 tsk olivolja
  • ½ g saffran
  • 3½ dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 150 g grönkål
  • 1 liten rödlök
  • Saft av 1 apelsin
  • ½ tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackade mandlar
  • ½ granatäpple
  • Instruktioner

    1. Lägg kamutvete i en kastrull med olja och saffran. Värm upp under omrörning tills saffranet smält ut. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 15 minuter under lock tills vattnet kokat in. Låt svalna något.
    2. Plocka bladen av grönkålen och lägg i en bunke med strimlad rödlök. Pressa över apelsinsaft, salta och ringla över olja. Krama runt bladen lätt och låt dra 10 minuter.
    3. Blanda grönkålen med kamutvetet, russin och grovhackade mandlar. Garnera med granatäppelkärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben