Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål
Ett väldigt gott och nytänkande tillbehör på julbordet. Eller varför inte servera den som en vegetarisk sallad. Matig, nyttig och supergod!
Ingredienser
3 dl kamutvete
2 tsk olivolja
½ g saffran
3½ dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
150 g grönkål
1 liten rödlök
Saft av 1 apelsin
½ tsk salt
1 msk olivolja
1 dl russin
1 dl grovhackade mandlar
½ granatäpple
Instruktioner
- Lägg kamutvete i en kastrull med olja och saffran. Värm upp under omrörning tills saffranet smält ut. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 15 minuter under lock tills vattnet kokat in. Låt svalna något.
- Plocka bladen av grönkålen och lägg i en bunke med strimlad rödlök. Pressa över apelsinsaft, salta och ringla över olja. Krama runt bladen lätt och låt dra 10 minuter.
- Blanda grönkålen med kamutvetet, russin och grovhackade mandlar. Garnera med granatäppelkärnor.
Liknande recept
Kommentarer (0)