Fruktig räkpaj

Serverar: 4-6 portioner

En variant att plocka ner i picknickkorgen. Räcker till en form som är 25 cm i diameter.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g margarin
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 750 g räkor (med skal)
  • 1 dl majonäs
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 250 naturell keso
  • 2 hårdkokta ägg (hackas)
  • 1 dl klippt gräslök
  • 2 msk klippt dill
  • 1 äpple (finhackas)
  • 1 burk (227 g) krossad ananas (låt rinna av väl)
  • 1/2 burk (425 g) persikor (hackas)
  • 2 msk bostongurka
  • 1/2 rödlök (finhackas)
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 2 burkar stenbitsrom (som bres ut ovanpå)
  • Räkor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Grädda pajskalet i 225°C i mitten i 15-20 min. Låt svalna.
    2. Blanda ihop majonäs, keso och créme fraiche och blanda sedan i resten. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben