Fruktkaka med fröströssel

Inte provat men låter välldans gott!

Ingredienser

  • Strössel
  • 1 ½ dl sesamfrö
  • 1 ½ dl blå vallmofrö
  • 1 ½ dl solrosfrö
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk farinsocker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Kaka
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl brun farinsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl (100 g) körsbär i rom
  • ½ dl russin
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna till fröströsslet. Tillsätt smör och arbeta ihop till en kladdig massa.
    2. Kakan: Rör smör och farinsocker slätt. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en lös smet.
    3. Rör ner mjölet blandat med bakpulvert.
    4. Rör ner bären i smeten (låt körsbären rinna av) med russinen.
    5. Häll smeten i en limpform klädd med bakplåtspapper. Strö över fröströsslet.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i ca 55 minuter.
    7. Täck med bakpapper om den blir för mörk.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben