Fruktkompott

Serverar: 4 portioner

God kompott med lite julig smak. Servera till pannacotta, glass eller bara som den är.

Ingredienser

  • 3 dl rött vin
  • 150 g torkad frukt och bär. Tex strimlade aprikoser, fikon och tranbär
  • 6 kryddnejlikor
  • 2 kanelstänger
  • ½ dl rörsocker
  • Finrivet skal av ½ apelsin
  • ½ dl färskpressad apelsinjuice
  • ½ tsk majsstärkelse
  • 1 msk kallt vatten
  • Instruktioner

    1. Koka upp rött vin med torkad frukt och bär, kryddnejlikor, kanelstänger, rörsocker, finrivet skal av apelsin och färskpressad apelsinjuice.
    2. Låt koka ca 3 minuter. Rör ner majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Småkoka ytterligare 2 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben