Fruktrutor från Alsace

Serverar: 35 portioner

Ett fint och oförglömligt kakminne från Frankrike! Gott och festligt med vallmofrön i en mandelbotten där klyftor av päron ger en perfekt smakbrytning.

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 150 g smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vallmofrön
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk rom
  • 5 mogna päron
  • Gelé
  • 1 burk äpplegelé
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan. Rör mandelmasseriv och matfett till en smidig smet.
    2. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ordentligt mellan varje ägg. Blanda ner sockret.
    3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med vallmofrön, mjölk och rom.
    4. Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i pannan.
    5. Skala och kärna ur päronen. Skär päronen i klyftor. Stick ner klyftorna i täta rader i kakan med den kupade sidan uppåt.
    6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta upp kakan ur långpannan. Låt den kallna.
    7. Gör gelén: Smält äpplegelén i en kastrull. Pensla kakan med gelén.
    8. Låt den stelna. Skär kakan i 35 rutor. Använd en riktigt vass kniv.

    Liknande recept

    2 d 4 h 5 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben