Frusen chokladmoussetårta

Serverar: 8 portioner

Att bjuda din älskade på - servera hallonsås till - sikta även över lite florsocker...

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g skållad, skalad, mald mandel
  • 3 dl Dansukker florsocker
  • 2 msk Dansukker vit sirap
  • 1 msk Dansukker vaniljsocker fairtrade
  • 3 ägg
  • Mousse
  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk Dansukker mörkt muscovadoråsocker
  • Sås
  • ½ liter, 250 g hallon
  • 2-3 msk Dansukker florsocker
  • Garnering
  • Dansukker florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader.
    2. Vispa samman mandel, florsocker, sirap, vaniljsocker och ägg i en skål med elvisp.
    3. Häll upp smeten i en smord och mjölad springform.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
    5. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Smält chokladen över vattenbad eller på svag effekt i mikro.
    6. Vispa äggulor och muscovadoråsocker pösigt. Vispa grädden fast. Vänd ner den smälta chokladen i äggsmeten och därefter den vispade grädde.
    7. Lossa kakan från formen och gör ren formen. Lägg tillbaka kakan i formen. Häll moussen över bottnen och täck med plastfilm.
    8. Ställ in formen i frysen i minst 3 timmar.
    9. Mosa hallonen och smaksätt med florsocker. Servera hallonsåsen till tårtan. Sikta florsocker över tårtan vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben