Frusen grapeyoghurtsoppa med äppeltoppar

Serverar: 4 portioner

En frisk och läskande fruktsoppa.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 4 blodgrape
  • 2 dl matyoghurt
  • Äppeltoppar
  • 2 äpplen
  • Saft av 1/2 citron
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Koka vatten och socker simmigt, ca 10 min. Låt kallna. Pressa saften ur grapefrukterna. Blanda med sockerlag och matyoghurt. Smaka ev. av med citronsaft. Använd glassmaskin eller ställ soppan i frysen. Ta ut den efter 1 tim och rör om. Frys ytterligare 2 tim tills soppan är grynig och något tunnare än sorbet.
    2. Skala och riv äpplena grovt. Blanda med citronsaft och socker. Bred ut det på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugn vid 200 grader, 10-15 min tills det fått lite färg. Låt svalna något. Forma till små toppar. Servera dem ljummna i den frusna soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben