Frusen halloncheesecake i två lager

Serverar: 6 portioner

Helt himmelsk. Den går helt enkelt inte att misslyckas med. Jättegod och fräsch, Utersluter du citronen blir smaken mer "gräddig"

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 75 g smör
  • 1 burk kesella
  • 1 ask philadelphia
  • 1 citron rivet skal och saft
  • 0,5 limeskal
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 gelatinblad
  • 1 pkt frysta hallon
  • 2 pkt vaniljgräddglass
  • Några maränger, krossade
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Mixa kexen med smöret. Tryck ut dem i en form med löstagbar kant.
    2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda ihop ost, florsocker, kesella, rivet skal av en halv lime och en citron samt pressad saft citronen.
    3. Krama ur gelatinbladen och värm dessa tills de smälter och droppa ner det smälta gelatinet i ostblandningen under kraftig omrörning. Bred ut massan i formen, strö över hallonen och frys in formen.
    4. Ta fram formen efter någon timme och bred över vaniljgräddglass och frys in igen. Ta fram cheesecaken ett tag innan servering. Dekorera med krossade maränger och några hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    nova61 16 oktober 2008

    det står att man ska ha en ask philadelphia,men det finns både 100,200 och 300g askar. viken storlek ska det vara?

    Lolan 16 oktober 2008

    Hej.. Jag använder 200g asken..

    chlindgren 23 november 2008

    Totalt misslyckat då glassen smälte medan cheesecaken och hallonen var hårda som sten! Fick mikra pajen! Nästa gång tar jag ut cheesecaken minst en timme innan den ska ätas och lägger på glassen just innan vi äter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben