Frusen hallonmousse

Serverar: 12 portioner

Min absoluta favoritdessert. Görs en till två dagar innan festdagen

Ingredienser

  • 600 g frysta hallon
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl körsbärslikör
  • 6 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • 24 Cadbury Fingers
  • Instruktioner

    1. Låt bären halvtina, och ta undan några fina till garnering. Mixa resten av bären med likören och hälften av sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt resten av sockret och vispa i några sekunder till. Rör ner hallonmoset i äggvitorna. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i äggvite- och hallonblandningen.
    2. Fördela moussen i portionsformar och ställ in i frysen tills festdagen.
    3. På festdagen: Tag fram moussen 30-40 minuter innan servering och garnera med några hallon. Stick ner Cadbury Fingers i kanten av moussen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben