Frusen marängtårta

Serverar: 6-8 portioner

Den är bara så god!

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 msk maizenamjöl
  • Citronkräm
  • 1 citron, saft och skal
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 50 g smör, rumstempererat
  • Ca 2 tsk riven färsk ingefära
  • Fyllning
  • 4 dl grädde
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en rund form med bakplåtspapper
    2. Vispa vitorna till hårt skum. Häll i hälften av sockret och vispa kraftigt i några minuter. Tillsätt resten av sockret. Vispa smeten blank och styv. Rör i maizenamjölet.
    3. Bred ut smeten i formen så att den går upp ca 4 cm runt kanten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. Stäng av ugnen och låt formen stå kvar tills ugnen är kall.
    4. Citronkräm: Riv det yttersta av citronskalet och pressa ur saften. Blanda skal och saft med gulorna och socker i en kastrull. Värm under ständig vispning utan att det kokar tills smeten är krämig. Ta från värmen och klicka i smöret lite i taget under vispning.
    5. Fyllning: Vispa grädde, socker och vaniljsocker ganska fast. Rör i kokosen, men spara lite till garnering. Bred citronkrämen på marängbottnen. Fyll på med kokosgrädden. Strö över lite kokos.
    6. Frys tårtan minst 3 timmar. Låt tina i kylskåp 40-60 minuter före servering.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben