Fudge

Bra med eget godis, då vet man vad som finns i.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 gr smör
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1½ dl kakao
  • 8 dl socker
  • Instruktioner

    Blanda mjölk, socker, salt och kakao i en stor tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt det koka kraftigt med omrörning till den håller för kulprovet. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smör och vaniljsocker. Rör ordentligt, gärna vispa, till smeten har svalnat och även tjocknat en smula. Häll upp i en bakplåtspappersklädd form och låt det stelna. När den sedan är kall så skär Du upp lagom stora bitar som sedan ska förvaras kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fudge
    En av våra mest älskade klassiker, när julgodiset plockas fram, är fud...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben