Fudge

Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 5 dl mjölk , 3 %
  • 8 dl strösocker
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör så att det blir väl blandat. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten. Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen på smeten eller häll några droppar smet i kallt vatten. Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. Häll upp den i en smord form, ca 20x20 cm. Låt stelna. Skär i bitar och förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fudge
    En av våra mest älskade klassiker, när julgodiset plockas fram, är fud...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben