Fullkornsbaguetter

Serverar: 3 portioner

Nyttiga och saftiga baguetter med knaprig yta som är enkla att svänga ihop. Det är jäsningen som tar tid.

Ingredienser

  • 1/3 paket jäst, ca 15 g
  • 4 dl kallt vatten
  • 1 liter vetemjöl fullkorn special
  • 1 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i vattnet och rör tills den löser sig. Tillsätt mjöl och frön och arbeta degen 10 minuter för hand, degen ska vara lös och kletig. Låt jäsa övertäckt i 2 timmar.
    2. Dela degen i tre bitar och forma till baguetter. Placera dem gärna i en baguetteform eller en mjölad handduk som du drar upp mellan baguetterna. Låt jäsa övertäckta ytterligare 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in bröden på plåtar med bakplåtspapper mitt i ugnen och sänk till 190 grader. Grädda i 30 minuter och låt svalna.

    Liknande recept

    1 h 40 min
    16-20
    4
    1 h 30 min
    4-6
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben