Fiskrätt allt i ett

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt- en god och nyttig fiskrätt som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 3 dl fisk- eller grönsaksbuljong från tärning
  • 1 zucchini (300 g)
  • 3 tomater
  • 1 citron
  • 2 röda chilifrukter
  • 5 vitlöksklyftor
  • 600 g fiskfiléer tex lax och hoki
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor fullkornsbaguette
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Koka buljongen. Skölj zucchinin, dela den längs med och skär den i tunna skivor. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skrubba citronen i ljummet vatten, halvera den. Skär ena halvan i tunna skivor, pressa juicen ur den andra halvan. Skölj och dela chilifrukterna på längden, kärna ur dem för mindre hetta. Skala vitlöksklyftorna. Skär fisken i bitar. Lägg fisk, zucchini, tomater, citronskivor, chilifrukter, hela vitlöksklyftor och örter i en ugnssäker form. Fördela buljong, citronjuice, honung och olja över. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen 10-15 minuter. Servera med bröd.

    Liknande recept

    4.2
    30 min
    2-3
    5
    4.3
    30 min
    6
    19

    Kommentarer (3)

    frucaos 22 januari 2009

    Jag tycker nog att potatis hör till när man äter fisk, så de fick vara med i formen (i båtar, och förkokta 7 min). Vi hoppade över brödet. Vi är lite chilitokiga både min man och jag, men i det här fallet var vi överrens om att den inte riktigt hörde hemma, så nästa gång blir det utan chili. I övrigt gott och fräscht.

    farmoringer 8 april 2010

    En helt ok fiskrätt. Jag gjorde som Frucaos och hade potatis till.

    saxa 28 februari 2012

    En mycket god vardagsrätt.

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben