Fullkornsbaguetter

Serverar: 16-20 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Ett saftigt gott bröd lite kladdigt att baka men väl värt jobbet

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 1 dl bulgur
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 0,5 dl krossat linfrö
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 2 msk olja
  • 50 gr jäst
  • 1 dl solrosfrön
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp 6 dl vatten och tillsätt bulgur koka 6 min Rör ner havregryn och linfrö koka3 min. till en gröt.
    2. Häll gröten i matberedaren. Tillsätt 2 dl kallt vatten,salt, honung och olja. Låt svalna och tillsätt jäst, solrosfrön och mjöl.
    3. Arbeta degen väl och låt jäsa 30-40 min. Forma avlånga bröd som snittas. Jäs i ca 30 min.
    4. Grädda i 225 grader 8-10 min Låt svalna på galler under duk.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben