Laxtartar med jordärtskocksaioli

Serverar: 12 portioner

Helt gudomliga... Perfekt på buffé bordet.

Ingredienser

  • ½ fullkornsbaguette, 150 g
  • 300 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 2 msk hackad gräslök
  • Rivet skal och saft av ½ citron
  • Salt
  • Peppar
  • Gräslök
  • Jordärtskocksaioli
  • 100 g jordärtskockor, ca 2 st
  • 1 msk dijonaise (dijonmajonnäs, Maille)
  • 1 msk crème fraiche, vanlig eller lätt
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Skär baguetten i 12 skivor. Lägg dem på galler och rosta dem i 5 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna på gallret.
    2. Skär laxen i små tärningar. Blanda med gräslöken, citronskalet och saften. Salta och peppra.
    3. Aioli: Skala jordärtskockorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mosa/mixa dem tillsammans med dijonaise och fraiche. Salta och peppra.
    4. Klicka ut tartaren på crostinin och toppa med en klick aioli. Garnera med gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben