Fullkornspasta med kikärtsalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Vegetarisk, god och väldigt enkel rätt att göra i tidsbrist.

Ingredienser

  • 2 dl fullkornspasta
  • 1 dl kikärter
  • ½ dl röda linser
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl hackade kronärtskockshjärtan
  • 8 körsbärstomater
  • 1 knippe basilika
  • Olja
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Vinäger
  • Instruktioner

    1. Koka pasta, linser och kikärter enligt anvisning på förpackningarna.
    2. Riv parmesanosten. Låt kronärtskockshjärtan rinna av, hacka dem och dela tomaterna i halvor. Lägg ner allt i en bunke och häll på olja tills du har en lagom krämig konsistens. Smaka av med salt och rikligt med vinäger och citronpeppar
    3. Spola av linserna och kikärterna och rör ner det i tomatblandningen. Smaka av igen om det behövs med mera kryddor. Avsluta med att lägga i basilika, strimla den om du vill. Blanda detta med fullkornspastan.
    4. Servera pastan varm eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben