Fusilli med rökt lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En lyxig och enkel rätt som passar som förrätt eller med en sallad som huvudrätt.

Ingredienser

  • 450 g torkad fusilli
  • 55 g smör
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 6 msk torrt, vitt vin
  • 4 1/4 dl grädde
  • salt och peppar
  • 225 g rökt lax
  • 2 msk klippt färsk dill
  • 1-2 msk citronsaft
  • Till garnering
  • 1/2 citron
  • Färska dillvippor
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Smält smöret under tiden i en tjockbottnad kastrull. Lägg i löken och fräs den på svag värme i 5 minuter eller tills den mjuknat. Rör om då och då. Tillsätt vinet, koka upp och låt koka tills det hela reducerats till en tredjedel. Slå på grädden och smaka av med salt och peppar. Koka upp, sänk sedan värmen och låt såsen sjuda i 2 minuter eller tills den tjocknat något. Skär den rökta laxen i bitar och rör ner dem i såsen tillsammans med dill och citronsaft efter smak. Låt den färdigkokta pastan rinna av noga och lägg upp den i en varm serveringsskål. Tillsätt laxsåsen och blanda ner den ordentligt. Skär skalet på citronhalvans övre del i en spiral och lägg citronhalvan som garnering på pastan. Lägg till sist på en dillvippa och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben