Fuskpaj med svamp, spenat och skinka

Serverar: 4 portioner

Här är en paj utan pajskal, ersatt med små knapriga surdegskrutonger i fyllningen. Praktiskt med allt i en form!

Ingredienser

  • 8 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 2 st skivor surdegsbröd
  • 4 dl blandad svamp, t ex kantareller eller champinjoner
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • 2 påsar babyspenat, á 70 g
  • 2 dl riven lagrad prästost
  • 150 g rökt skinka
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ihop ägg och mjölk till en äggstanning. Krydda med salt och peppar. Skär brödet i tärningar och dela svampen i bitar.
    3. Lägg dem i en ugnsform och vänd runt i oljan. Stek dem 8-10 minuter tills de är krispiga. Vänd ner spenat och ost och fördela skinkan ovanpå.
    4. Häll över äggstanningen och grädda ca 20 minuter tills pajen stannat helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben