Fylld chokladkaka

Serverar: 14 portioner

Tid: 1 timme

Vilken god kaka med kolafyllning.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk kakao
  • 1 1/2 dl grädde
  • Kolakräm
  • 1 1/2 dl grädde
  • 3/4 dl socker
  • 100 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Rör ner det växelvis med grädden. Rör till en jämn smet.
    2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
    3. Koka alla ingredienser till glasyren i ca 15 minuter. (ev. lite längre)
    4. Dela den kalla kakan och bred på krämen, (spar lite att ha ovanpå kakan.)
    5. Lägg ihop kakan och blanda i lite kakao i resterande kräm och ringla över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben