Fylld fisk med currysås och räkor

Serverar: 4 portioner

Vem kan motstå en krämig currysås full med räkor.......

Ingredienser

  • 4 pangasiusfiléer eller annan fisk, ca 600 g
  • Salt
  • Peppar
  • ½ rödlök
  • Smör till stekning
  • 60 g färsk spenat
  • Currysås
  • 3 dl fiskbuljong
  • 1 tsk konc hummerfond
  • 1-2 tsk curry
  • 2 dl grädde
  • 2-3 kvistar dill
  • Ca 1 tsk majsstärkelse + ½ dl vatten
  • 100 g skalade räkor
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Pressad potatis eller ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Låt fisken ligga framme så att den blir rumstempererad. Krydda med salt och peppar. Dela filéerna på längden. Hacka rödlöken.
    2. Koka upp buljong med hummerfond, curry och grädde. Låt koka i ca 10 minuter.
    3. Hacka dillen och blanda ner i såsen. Red av med ca 1 tsk majsstärkelse utrörd i ½ dl vatten.
    4. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och fräs spenat och lök i någon minut. Krydda med salt och peppar. Fördela spenaten över hälften av filéerna och lägg resten över som ett lock. Stek fiskpaketen på medelvärme ca 2 minuter på var sida.
    5. Lägg ner räkorna i såsen och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till fiskpaketen med pressad potatis och en liten sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben