Fylld fläskfilé med grillad paprika och mozzarella

Serverar: 4 portioner

En festrätt med mumsiga smaker. En succé. Servera med en fyllig rödvinssås till.. Gott

Ingredienser

  • 600-800 g fläskfilé
  • 2 mozzarellaost à 125 g
  • 3 röda paprikor
  • 1 kruka färsk basilika
  • 6 skivor parmaskinka
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Rödvinssås
  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 msk råsocker
  • 3 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 2½ msk tomatpuré
  • 1½ dl rödvin
  • 2 tsk maizenamjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på högsta värme på grillen. Lägg in paprikorna hela precis under grillgallret och vänd runt dem när skalet börjar bubbla och bli svart. Fortsätt vänd runt paprikorna tills de är grillade runt om. Ta ur dem ur ugnen och lägg dem direkt i en plastpåse. Låt dem svalna.
    2. Putsa filén och skär bort senor. Snitta filén längs med så det blir en platt bit. Dra bort skalet från paprikan och dela dem i fyra avlånga bitar.
    3. Skiva mozzarellan. Lägg ut parmaskinkan, paprikan, basilikan och mozzarellan på fläskfilé plattan. Rulla ihop köttet hårt som en rulltårta. Bind ihop den med ett bomullsnöre. Hit kan du förbereda typ dagen innan.
    4. Bryn filén runt om till vacker färg. Salta och peppra.
    5. Lägg filén på ett ungsäkert fat och stek mitt i ugnen i 200 grader ca 15 min tills innertemperaturen är 70 grader.
    6. Såsen: Stek lök och vitlök. Låt sockret smälta med. Häll över vatten, fond, tomatpuré och rödvin. Krydda. Koka upp och sjud såsen i 5 min. Sila såsen. Blanda i maizenan utrörd i lite kallt vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ida85 14 juni 2009

    oj, det där låter så himla gott ! Vi brukar bara fylla våran fläskfilé med en smaksatt färskost ! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben