Fylld tonfisk i ugn

Serverar: 4 portioner

Tonfisk med en fyllning som smakar mycket. Sardellerna ger sälta, peperoncino ger hetta och pinjenötterna ger ett härligt crunch.

Ingredienser

  • 4 tunna skivor färsk tonfisk, á ca 125g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Färskpressad saft av 1 citron
  • Flingsalt
  • Fyllning
  • 1½ msk pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 sardeller
  • 1 peperoncino (chili)
  • 1½ msk finhackad persilja
  • 8 färska strimlade basilikablad
  • 2 msk finsmulat dagsgammalt bondbröd, eller ströbröd
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ev lite flingsalt
  • Tandpetare
  • Servering
  • Kokt ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under omrörning tills de är gyllenbruna. Passa noga så att de inte bränns vid. Hacka nötterna grovt.
    3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt finhackad schalottenlök, pressad vitlök, finhackade sardeller, smulad peperoncino och finhackad persilja. Stek alltsammans i 3-4 minuter.
    4. Häll över fyllningen i en bunke och blanda i strimlade basilikablad, brödsmulor, pinjenötter, salt och peppar. Blanda noga.
    5. Salta och peppra på tonfisken och fördela fyllningen på skivorna och vik sedan ihop dem. Fäst med en tandpetare. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Lägg i fisken i formen, droppa över lite olivolja och sätt in den i ugnen i ca 10 minuter.
    6. Vid servering, skeda över citronsaft och strö lite flingsalt över fisken. Servera med kokt ris och en sallad.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sportlovsmat
    Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...

    Pic-nic time
    Här i södra Sverige skiner solen mest varje dag just nu och det inspir...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben