Tonfisk med en fyllning som smakar mycket. Sardellerna ger sälta, peperoncino ger hetta och pinjenötterna ger ett härligt crunch.
Ingredienser
4 tunna skivor färsk tonfisk, á ca 125g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Färskpressad saft av 1 citron
Flingsalt
Fyllning
1½ msk pinjenötter
2 msk olivolja
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
8 sardeller
1 peperoncino (chili)
1½ msk finhackad persilja
8 färska strimlade basilikablad
2 msk finsmulat dagsgammalt bondbröd, eller ströbröd
Salt
Svartpeppar
Ev lite flingsalt
Tandpetare
Servering
Kokt ris
Sallad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under omrörning tills de är gyllenbruna. Passa noga så att de inte bränns vid.
Hacka nötterna grovt.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt finhackad schalottenlök, pressad vitlök, finhackade sardeller, smulad peperoncino och finhackad persilja. Stek alltsammans i 3-4 minuter.
- Häll över fyllningen i en bunke och blanda i strimlade basilikablad, brödsmulor, pinjenötter, salt och peppar.
Blanda noga.
- Salta och peppra på tonfisken och fördela fyllningen på skivorna och vik sedan ihop dem. Fäst med en tandpetare.
Smörj en ugnsfast form med olivolja. Lägg i fisken i formen, droppa över lite olivolja och sätt in den i ugnen i ca 10 minuter.
- Vid servering, skeda över citronsaft och strö lite flingsalt över fisken. Servera med kokt ris och en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sportlovsmat
Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...
Pic-nic time
Här i södra Sverige skiner solen mest varje dag just nu och det inspir...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...