Fylld tonfisk i ugn

Serverar: 4 portioner

Tonfisk med en fyllning som smakar mycket. Sardellerna ger sälta, peperoncino ger hetta och pinjenötterna ger ett härligt crunch.

Ingredienser

  • 4 tunna skivor färsk tonfisk, á ca 125g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Färskpressad saft av 1 citron
  • Flingsalt
  • Fyllning
  • 1½ msk pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 8 finhackade sardeller
  • 1 finsmulad peperoncino
  • 1½ msk finhackad bladpersilja
  • 8 färska strimlade basilikablad
  • 2 msk finsmulat dagsgammalt bondbröd
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tandpetare
  • Servering
  • Kokt ris eller potatis
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under omrörning tills de är gyllenbruna. Passa noga så att de inte bränns vid. Hacka nötterna grovt.
    3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt lök, vitlök, sardeller, finsmulad peperoncino och persilja. Stek alltsammans i 3-4 minuter. Häll över fyllningen i en bunke och blanda i basilikablad, brödsmulor, nötter, salt och peppar. Blanda noga.
    4. Salta och peppra tonfisken, fördela fyllningen på skivorna och vik sedan ihop dem. Fäst med en tandpetare. Smörj en ugnsform med olivolja. Lägg fisken i formen, droppa över lite olivolja och sätt sedan in den i ugnen i ca 10 minuter.
    5. Vid servering, skeda över citronsaft och strö lite flingsalt på fisken. Servera med kokt ris eller potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sportlovsmat
    Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...

    Pic-nic time
    Här i södra Sverige skiner solen mest varje dag just nu och det inspir...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben