Tonfisk med en fyllning som smakar mycket. Sardellerna ger sälta, peperoncino ger hetta och pinjenötterna ger ett härligt crunch.
Ingredienser
4 tunna skivor färsk tonfisk, á ca 125g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Färskpressad saft av 1 citron
Flingsalt
Fyllning
1½ msk pinjenötter
2 msk olivolja
1 finhackad schalottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
8 finhackade sardeller
1 finsmulad peperoncino
1½ msk finhackad bladpersilja
8 färska strimlade basilikablad
2 msk finsmulat dagsgammalt bondbröd
Salt
Svartpeppar
Tandpetare
Servering
Kokt ris eller potatis
Sallad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under omrörning tills de är gyllenbruna. Passa noga så att de inte bränns vid. Hacka nötterna grovt.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt lök, vitlök, sardeller, finsmulad peperoncino och persilja. Stek alltsammans i 3-4 minuter. Häll över fyllningen i en bunke och blanda i basilikablad, brödsmulor, nötter, salt och peppar. Blanda noga.
- Salta och peppra tonfisken, fördela fyllningen på skivorna och vik sedan ihop dem. Fäst med en tandpetare. Smörj en ugnsform med olivolja. Lägg fisken i formen, droppa över lite olivolja och sätt sedan in den i ugnen i ca 10 minuter.
- Vid servering, skeda över citronsaft och strö lite flingsalt på fisken. Servera med kokt ris eller potatis och en god sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sportlovsmat
Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...
Pic-nic time
Här i södra Sverige skiner solen mest varje dag just nu och det inspir...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...