Fyllda kycklingfiléer

Serverar: 2-4 portioner

Det här bjöds jag på hos min bror. Ville genast ha receptet!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 dl pressad citronsaft
  • Fyllning
  • 200 g philadelphiaost light, gärna gräslöksmak
  • 3/4 dl hackad gräslök
  • 0,5 tsk dragon
  • 0,5 tsk salt
  • 8-12 skivor bacon
  • Tillbehör
  • 2-3 potatisar/person, fast sort
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Sockerärtor
  • Olivolja/smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Banka ut filéerna mellan plastfolie, till ca 0,5 cm tjocklek. Pensla dem med citronsaft. Blanda ihop fyllningen. Klicka ut ca 2 msk på varje filé. Rulla ihop filéerna & rulla in i baconskivor. Stek hastigt, bara så att baconen får lite färg & lägg därefter i en ugnssäker form. Klicka överbliven fyllning runt kycklingen i formen ( blir god sås).
    2. Stek mitt i ugnen 30-35 min.
    3. Skär under tiden potatisen i skivor. Bryn dem i olja/smör någon minut på varje sida i ganska het grillpanna. Salta och peppra. Ställ in dessa i ugnen brevid kycklingen ca 15-20 min. Servera med sockerärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Eken 19 maj 2008

    Lagade denna maträtt igår och följde receptet förutom att jag inte penslade filéerna med citronsaft. Glömde det helt enkelt. Till kycklingen serverade jag en potatisgratäng och sallad. Måltiden blev mycket uppskattad av mina tonårsbarn. Nästa gång ska jag variera genom att använda annan ostsmak.

    tina85 18 januari 2010

    Mm jag ÄLSKAR verkligen denna goda kycklingrätt!

    matisse 8 mars 2010

    I söndags hade jag mina vuxna barn med respektive, hemma på middag. Lagade då denna kyckling som blev så uppskattad, alla tyckte jättemycket om den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben