Fyllda kycklingfiléer med svamprisoni

Serverar: 4 portioner

Med både fetaost och parmaskinka får den ganska smakneutrala kycklingfilén festkänsla - här i sällskap med lyxig risoni.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, 600 g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 2-3 msk finhackade soltorkade tomater
  • 75 g fetaost
  • 4 skivor parmaskinka
  • 3 dl risoni (små pastagryn)
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 150 g färska champinjoner
  • Olivolja till stekning
  • 30 g rucola
  • 1 dl svarta oliver
  • Dekoration
  • Eventuellt lite färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär ett längsgående snitt i sidan på filéerna. Salta och peppra. Fördela hackade tomater och smulad fetaost i fickan. Vik ihop och vira in varje filé i en skiva parmaskinka och lägg över i en ugnsform. Stek i ugnen i ca 25 minuter tills de är genomstekta. Använd gärna en termometer. Kring 68 grader är kycklingen genomstekt och saftig.
    3. Koka risonin utan lock i buljong och vin tills den är mjuk men har lite tuggmotstånd, ca 8 minuter. Rör då och då, så att den inte fastnar. Häll av överflödig vätska. Skala vitlöken och finhacka den. Skiva rödlöken tunt. Dela svampen och stek i lite olja tillsammans med vitlök och rödlök i några minuter. Blanda ner i risonin ihop med rucola och oliver. Smaka av med salt och peppar.
    4. Ta ut filéerna ur ugnen, skär i skivor och servera till risonin. Dekorera eventuellt med färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben