Fyllningar

Lite annorlunda. Något att severa på födelsedagen eller studenten kanske? För att se fortsättningen på tårtreceptet se: Kanderade blommor till tårta Hemgjord marsipan Tårtbottnar och Fantastisk tårta med rosor

Ingredienser

  • Äkta Vaniljkräm
  • 5 dl Mjölk (Gärna Arlas röda)
  • 1 Vaniljstång (Finns i de flesta mataffärer)
  • 1 1/2 dl Strösocker
  • 7 st Äggulor
  • 1 1/2 dl Maizenamjöl
  • 50 g rumsvarmt, mjukt smör
  • Blåbär
  • Hallon
  • Björnbär
  • Instruktioner

    1. Äkta Vaniljkräm: Häll mjölken i en kastrull.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både dem och stången i mjölken och låt det koka upp.
    3. Blanda äggulor, socker och maizena och vispa blandningen luftig med en elvisp.
    4. Ta upp vaniljstångens halvor från mjölken. Häll sedan i äggblandningen i mjölken under vispning.
    5. Värm försiktigt upp blandningen medan du fortsätter vispa men det får inte börja koka. Kyl en skål med kallt vatten och torka ur den. När blandningen börjar tjockna så häll över den i den kalla skålen.
    6. Tillsätt smöret under omrörning och kyl sedan krämen i ett isbad eller i kylen
    7. Lägg blåbär, hallon och björnbär i en matberedare och mixa försiktigt tills du får en grov massa. Det ska INTE bli en smoothie av det.
    8. Blanda med lite vaniljkräm, marsankräm eller kanske lite grädde, vad du nu föredrar.
    9. Detta måste läggas på tårtan direkt, alla eventuella bärsafter sugs då upp av tårtbottnarna och går inte till spillo.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fläskfilé
    Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben