Gädda på spett

Serverar: 4 portioner

Hittade detta recept från Sovjet i mitt lilla häfte med mat från när och fjärran. Låter smarrigt gott och enkelt.

Ingredienser

  • 1 gädda, ca 1 kg (gös går också bra)
  • 1 liten knippa färsk lök
  • 1 knippa persilja
  • Marinad
  • 1 dl gräddfil
  • 4 msk citronsaft
  • Instruktioner

    Skär gäddköttet i ca 4 cm stora tärningar. Blanda marinaden och låt fisken ligga i den i ca 20 minuter. Hacka löken med blast och allt, finhacka persiljan och blanda. Trä upp fiskköttet på spett och halstra på glöd. Pensla då och då med marinaden. Efter 20 minuter är fiskspetten färdiga att ätas. Servera spetten överströdda med den hackade persiljan och löken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben