Gäddpytt med trattkantareller

Serverar: 4 portioner

Fiskrätt med smak av lyx är underbar bjudmat. Krångla inte till det, fisken lagar sig nästan själv, tar mycket kort tid på sig och smakar som bäst med rena råvaror.

Ingredienser

  • 500 g gäddfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g trattkantareller
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • Rapsolja till stekning
  • 1 dl hackad persilja
  • Tillbehör
  • Saltgurka
  • Gräddfil
  • Fransk senap
  • Instruktioner

    1. Skär gäddköttet i tärningar, krydda med salt och peppar. Rensa svampen och grovhacka den. Skala potatisen och skär den i mindre kuber, skiva löken och vitlöken.
    2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek fiskköttet några minuter på hög värme, lägg över fisken på ett fat. Lägg potatisen i pannan och stek tills den fått fin färg, tillsätt eventuellt lite mer olja. Tillsätt svampen och löken och låt steka med i några minuter.
    3. Sänk värmen något, krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt ner fisken och den hackade persiljan. Servera rätten med saltgurka, gräddfil och senap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben