Gammaldags rostbiff

Serverar: 5-6 portioner

Rostbiff stekt i gryta ger ett saftigt och gott kött. Om du vill göra sås att servera till rostbiffen reder du bara av skyn med litet maizena.

Ingredienser

  • 1 kg rostbiff i bit
  • ½ tsk salt
  • 1-2 krm peppar
  • 1 tsk basilika
  • 1-2 klyftor pressad vitlök
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • ½ dl rödvin
  • 1½ dl köttbuljong
  • 8 små lökar, gärna steklökar
  • 4 medelstora morötter
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Gnid in köttet med salt, peppar, basilika och vitlök. Smält matfettet i en stekgryta och bryn köttet runt om tills det fått färg. Stick en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och häll på rödvin och ½ dl buljong. Låt köttet bräsera på svag värme under lock ca 20 minuter.
    2. Skala lök och morötter och skär morötterna i bitar. Lägg grönsakerna i grytan och låt köttet steka tills termometern visar 60°, ca 30 minuter. Ta upp köttet, svep in det i aluminiumfolie och låt det vila ca 10 minuter. Tillsätt resten av buljongen och persiljan och smaka av med salt och peppar.
    3. Skär upp köttet i skivor och servera det tillsammans med morötter, lök och sky eller sås.

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben