Gazpacho från Andalusien

Serverar: 4 portioner

Denna spanska soppa som karakteriseras av stark kryddning äts alltid kall, gärna med ett par isbitar i tallriken! Tja, varför inte nu när värmen är på väg. Denna soppan ska ätas med sprödvärmda pain riche, ost och öl eller rödvin.

Ingredienser

  • 0,5 färsk gurka
  • 4-6 tomater
  • 1-2 paprikor
  • 1-3 vitlöksklyftor, pressade
  • 3-4 msk olja
  • 1 msk vinäger eller 2 msk citronsaft
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • Vit- eller svartpeppar
  • Några droppar tabasco
  • Instruktioner

    1. Hacka gurka, tomater och paprika mycket fint i tärningar och lägg i en skål tillsammans med vitlöken.
    2. Häll på olja, vinäger och vatten. Krydda med salt, peppar och tabasco.
    3. Låt soppan stå kallt några timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Prima 29 april 2008

    älskar...detta är så gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben