GI-Morots- och kardemummakaka

Serverar: 10-12 portioner

Morot är nyttigt, va?

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 100 g finriven morot
  • 75 g smör
  • 100 g mald mandel
  • 1,5 dl sötningsmedel, som tål värme, tex Hermesetas
  • 1 msk mald kardemumma
  • 20 g mörk choklad och lite kokos
  • Instruktioner

    1. Dela äggen i gulor och vitor.
    2. Smält smöret. Vispa gulorna, blanda ner alla ingredienser utom vitorna.
    3. Vispa vitorna till hårt skum, vänd försiktigt ner dem i smeten.
    4. Bottna en form med bakplåtspapper, häll i smeten, grädda i 175° ugn, ca 20 min.
    5. Smält chokladen, bred den över kakan, strö på kokos.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben