GI-Morots- och kardemummakaka
Serverar:
10-12 portioner
Morot är nyttigt, va?
Ingredienser
5 ägg
100 g finriven morot
75 g smör
100 g mald mandel
1,5 dl sötningsmedel, som tål värme, tex Hermesetas
1 msk mald kardemumma
20 g mörk choklad och lite kokos
Instruktioner
Dela äggen i gulor och vitor.
Smält smöret. Vispa gulorna, blanda ner alla ingredienser utom vitorna.
Vispa vitorna till hårt skum, vänd försiktigt ner dem i smeten.
Bottna en form med bakplåtspapper, häll i smeten, grädda i 175° ugn, ca 20 min.
Smält chokladen, bred den över kakan, strö på kokos.
Liknande recept
Kardemummakaka
4.4
8-10
10
Kardemummakaka
4.2
45 min
8-10
5
Snabb kardemummakaka
35 min
10-12
Kardemummakaka
4.5
1 h
6-8
Kardemummakaka
5
45 min
4
Fruktig kardemummakaka
Ljuvlig kardemummakaka
Loppans kardemummakaka
5
45 min
10-12
1
Kardemummakaka
4
1
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!