GI Ugnsgratinerad falukorv

Serverar: 4 portioner

En god och nyttig lunch som även barnen är stormförtjusta i.

Ingredienser

  • 800 g falukorv

  • 250 g broccoli

  • 1 röd paprika

  • ½ zucchini

  • ½ purjolök

  • Salt
  • Vitpeppar
malen
  • Olja till formen

  • 230 g tacosås
(1 burk)
  • Gratinering:

  • 2 msk dijonsenap

  • ½ dl riven ost

  • 2 msk svarta sesamfrön


  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°. Skölj och ansa alla grönsaker. Bryt broccolin i bitar och lägg den i en smord ugnssäker form. 

    2. Skär paprikan i mindre bitar, zucchinin i tärningar och purjolöken i mindre bitar.

    3. Lägg i alltihop i formen. 
Krydda med salt och malen vitpeppar. 
Slå tacosåsen över grönsakerna.

    4. Snitta falukorven till hälften i 1 cm tjocka skivor. 

    5. Lägg den på grönsakerna i formen. Bre på dijonsenap och strö över ost och sesamfrön. 

    6. Gratinera rätten i ugnen i ca 15 minuter. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben