Gifflar med fetaostfyllning (Djustas)

Smakar bara mera!

Ingredienser

  • 2 kg vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • 4 ägg
  • 4 koppar matolja
  • 1 tsk socker
  • 1½ tsk salt
  • 2 paket torrjäst
  • Halvera receptet om du vill
  • Instruktioner

    * Lägg torrjästen i en tekopp och rör ut med lite varm mjölk. + sockret. * Lät det stå i cirka 15 minuter och jäsa/svälla. * Häll det i mjölet och låt jäsa 30 minuter efter bearbetning. * Forma degen till rundlar, stora som en pizza och skär ut 8 "pizzabitar". * Lägg den mosade fetaosten på den bredare delen och rulla ihop till en giffel. * Låt stå en stund under duk. * Grädda på 250 grader i mitten av ugnen tills gifflarna fått en fin färg.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    32
    6
    5
    1 h 18 min
    30

    Kommentarer (1)

    miasvante 4 mars 2010

    men hallå, du har inte skrivit klart receptet!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben